Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nevíte jak u nás trávit volný čas? Máme pro Vás pár typů.

Pro rybáře:

Ledeč nad Sázavou - řeka Sázava - revír mimopstruhový i pstruhový ( více na www.rybari-ledec.estranky.cz )

Světlá nad Sázavou - řeka Sázava - rybníky v místním parku

Želiv - přehrada Trnávka cca 25 km

Soukromé revíry - Kouty, Kožlí, Kejžlice

Obrazek

Procházky:

okolo řeky Sázavy dojdete do Zlaté zátoky, kde tábořil se svým oddílem Jaroslav Foglar a kde čerpal témata pro své knihy. Stvořidla - to je nejkrásnější místo na celé Sázavě, plné velkých kamenů, proudů a peřejí. Toto místo je ráj všech rybářů pstruhařů.

Další krásná procházka je přímo ve městě na kopec Šeptouchov, kde najdete rozsáhlý lesopark a z jeho skály je krásná vyhlídka na řeku a část města i ledečský hrad.

Pro celodenní pěší tůru Vás může zaujmout výlet na nejvyšší kopec v okolí, Melechov s krásnými rozsáhlými lesy.

Cyklotrasy:

nacházejí se v celém okolí Ledče nad Sázavou, Světlé nad Sázavou a krásná je i vyjížďka na Melechov. Protože se nacházíte na Vysočině, všechny trasy jsou kopcovitého charakteru.

Vodáctví:

Ledeč nad Sázavou je tradiční nástupní místo pro všechny vodáky, kteří se rozhodnou sjíždět Sázavu. Protože je to krásná řeka s kouzelnou přírodou, hodně vodáků se na ní rádo vrací a postupně s ní seznamují i své děti.

Koupání:

rybník Kouty, rybník Kamenná Lhota, koupaliště Kožlí. Vzdálenější jsou, přehrada Trnávka v Želivě cca 25 km, případně Aquapark v Jihlavě cca 55 km.

Památky:

v Ledči nad Sázavou máte možnost navštívit její dominantu a to hrad. Muzeum nebo Židovskou sinagogu. Dále Vám doporučujeme návštěvu Lipnice nad Sázavou, vzálené cca 16 km, kde najdete památník Jaroslava Haška a lipnický hrad.

Houbaření:

krásné a poměrně hluboké lesy v okolí Ledče nad Sázavou zvou nejen k procházkám nádhernou přírodou, ale i k houbaření. V místních lesích najdete prakticky všechny druhy známých hub.

Zimní sporty:

bruslení na zimním stadionu Atos arena, na běžky všude v okolí města nebo na Melechově, sjezdové lyžování ve Světlé nad Sázavou, sáňkování a bobování pro děti na jakém koliv kopečku v okolí a je jich tady dostatek. I procházky zimní přírodou v okolí Ledče nad Sázavou Vás jistě potěší a uspokojí.

Obchody:

ve městě najdete i rozsáhlou síť obchodů, které navštěvují nejen místní, ale i návštěvníci Ledče nad Sázavou, chataří, chalupáři a vodáci. Najdete zde Penny Market a Billu. Na náměstí velkou samoobsluhu, elektro, masnu, cukrárnu, železářství, rybářské potřeby, sportovní potřeby, restaurace s možností posezení venku a další. Také jsou ve městě tři čerpací stanice, myčky aut, pneu servis a další služby.

Těchto pár typů, které jsme Vám zde nabídly, snad pomohou ve vašem rozhodování pro návštěvu našeho penzionu v krásném městě s čistým vzduchem a nádherným okolím.